Alanya Belediye Başkanı Kaçak Yapılarla Mücadeleyi ve Borç Azaltımını Açıkladı

Alanya Belediye Başkanı Kaçak Yapılarla Mücadeleyi ve Borç Azaltımını Açıkladı
Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, belediyenin 2 milyar TL'lik borcunu düşürmek ve yıllık 70 milyon TL'lik bütçe açığını gidermek amacıyla arsa satışı gerçekleştireceğini belirtti.

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, seçim kampanyası sırasında arsa satışı yapmayacağına dair verdiği sözü tuttuğunu ve bu arsaların zaten borçları ödeyebilmek için planlandığını belirtti. Özçelik, belediyenin 2 milyar TL’nin üzerinde borcu olduğunu ve aylık 70 milyon TL açık verdiğini açıkladı. Yeni yönetim binası inşaatı için de 100 milyon TL üzerinde borç bulunduğunu ve bu borçların arsa satışlarıyla karşılanacağını ifade etti. Ayrıca, Alanya’da 500 bin metrekarenin üzerinde kaçak yapı bulunduğunu ve bunların yıkılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Özçelik, belediyenin Antalya’daki tamirhanelerde parası ödenmediği için rehin kalan 15 aracını geri alacaklarını, onlarca kamyon, traktör ve kepçenin yedek parça eksikliği nedeniyle kullanılamadığını da dile getirdi. Belediye Başkanı, geçmişteki borçları ödemek için arsa satışlarının gerekli olduğunu, ancak kendisinin daha az arsa satarak borçları ödeyeceğini ve yaptığı işlerde yüzde 45 tasarruf sağladığını belirtti.