Antalya'daki Teleferik Kazasıyla İlgili İddianame Hazırlandı

Antalya'daki Teleferik Kazasıyla İlgili İddianame Hazırlandı
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde meydana gelen teleferik kazasına ilişkin hazırlanan iddianamede, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ve diğer şüpheliler hakkında 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 27'şer yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianamede, şüphelilerin ifadeleri ve kazayla ilgili dikkat çeken detaylar yer alıyor.
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde meydana gelen teleferik kazasına ilişkin hazırlanan iddianamede, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ve diğer şüpheliler için 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 27'şer yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, şüphelilerin ifadeleri ve kazayla ilgili dikkat çeken detaylar yer aldı.

Konyaaltı’da 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı, 174 kişinin de mahsur kaldığı teleferik kazasına dair, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de aralarında bulunduğu 5’i tutuklu 12 şüpheli için hazırlanan iddianame tamamlandı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen 36 sayfalık iddianamede 3’ü çocuk 16 müşteki ve suçtan zarar gören 146 kişi yer aldı.

İddianamede eski ANET Genel Müdürü ve mevcut Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’le birlikte genel müdür yardımcısı A.B.S., E.K.B., S.T., O.E., S.Y., S.K.’nin ‘asli kusurlu’, diğer şüpheliler O.K., K.K., H.A., A.A. ve Ö.E.’nin ise ‘tali kusurlu’ oldukları belirtildi.

İddianamede dikkat çeken bir detayda ise şüpheli S.K.’nin teleferik tesisinde elektrik teknikeri olarak çalıştığı, şüphelinin dosyasında ilkokul diplomasının yer aldığı ancak ustalık ya da mesleki yeterlik belgesinin bulunmadığı vurgulandı.

Şüphelilerin ifadelerinde suç isnadını kabul etmediklerini dile getirdiği iddianamede, şüphelilerin ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ ve ‘trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma’ suçlarından 27’şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.