Antalya'nın Genç Yetenekleri Türkiye Şampiyonası’na Hazır

Antalya'nın Genç Yetenekleri Türkiye Şampiyonası’na Hazır
Antalya'nın Aksu ilçesinden gelen 13 yaş altı badminton şampiyonları Elif ve Melis, Türkiye Şampiyonası için Rize'ye gitmek üzere hazırlıklarını sürdürüyor.
Antalya'nın Aksu ilçesinden 13 yaş altı badminton şampiyonları Elif ve Melis, Türkiye Şampiyonası için Rize'ye hazırlanıyor.

Antalya’nın Aksu ilçesi Celal Sönmez Ortaokulu 6. Sınıf öğrencileri Melis Bulut ve Elif Çetinkaya ile 7 ay önce çalışmaya başladıklarını dile getiren Badminton Antrenörü Nuran Karaalp, sporcularının 13 yaş altı Antalya İl birincisi ve ikincisi olduklarını ve 81 ilden 400 sporcunun katılacağı 8-12 Mayıs tarihlerin de Rize’de düzenlenecek Türkiye Şampiyonasına katılacaklarını ve deneyim kazanacaklarını söyledi.

“HEDEF TÜRKİYE ŞAMPİYONU”

Sporcularıyla haftanın 5 günü antrenman yaptıklarını kaydeden Antrenör Nuran Karaalp, “7 ay önce badminton çalışmalarımız başladı. Okul müdürümüzün de katkıları çok yüksek. Çocuklar istikrarlılılar. Ailelerinin desteğiyle birlikte haftanın 5 günü antrenman yapıyoruz. Sporcularımızın beslenmelerinden, uyku düzenlerine kadar biz ilgileniyoruz. Katıldığımız müsabakada 13 yaş altı badminton maçında Melis Bulut Antalya il birincisi ve Elif Çetinkaya ikinci oldu. 8 -12 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Türkiye şampiyonası için Rize’ye gidiyoruz. Başarı için emek vermek gerekiyor. Türkiye şampiyonası için sporcularımıza güveniyorum. 400 sporcu katılacak. İlk defa katılıyorlar. Başarılı olacaklarına inanıyorum” dedi.

“ÖRNEK ÖĞRENCİ”

Öğrencilerin hem fiziksel hem de psikolojik olarak gelişimleri için sporu desteklediklerini belirten Celal Sönmez Ortaokulu Okul Müdürü Sevde Gül Çiftçi, “Okulumuzun 6. Sınıf öğrencileri Elif ve Melis’i tebrik ediyorum. Her zaman öğrencilerimizin yanındayız. Birlikte maçlara katılıyoruz. Onlar başarılı olunca okulumuzda başarılı oluyor. Bireysel olarak başarılı olunca mutlu oluyoruz. Özgüven sağlıyor ve gelecekte daha başarılı olacaklarına inanamıyorum. Elimizden geleni yapıyoruz. Çocuklarımızın başarısı diğer öğrencilerimize de örnek oluyor” şeklinde konuştu.

“GENÇ SPORCULAR İÇİN DESTEKLERE HAZIRIZ”

Türkiye Şampiyonasına katılım için öğrencilere sponsor olduklarını söyleyen Güzelyurt Mahalle Muhtarı Teslime Yılmaz da, “Çocuklarımız bize geldiler aileleriyle birlikte. Madalya aldıklarını söylediler çok mutlu oldum. Antrenörümüzle sohbet ettik Türkiye şampiyonasına katılmak için hak kazandıklarını desteğe ihtiyaçlarının olduğunu ifade ettiler. Bende kendilerine daha önce elimden ne geliyorsa yapabileceğimizi söylemiştim. Çocuklarımızın formalarını hazırlattık. Ulaşım ve konaklama ihtiyaçlarını sağladık. Bundan sonra ki süreçte gençlerimiz için ne gerekiyorsa yapmak istiyoruz. Onlara Türkiye Şampiyonasında da başarılar diliyorum” ifadesinde bulundu.